ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ, ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Ελαφριά και πεντανόστιμα!!!
Για τη σάλτσα
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 - 3 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί στο κρασί.
- Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
- Συγχρόνως, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Βουτάμε τα χέρια μας στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, μόλις που να τα χωράει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο.
- Στο τέλος τα βουτάμε στη σάλτσα και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.
Για τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές
- Καθαρίζουμε πατάτες, τις κόβουμε και τις πλένουμε πολλές φορές ώστε να φύγει το άμυλο τους.
- Τι στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τους ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα γλυκιά, σιμιγδάλι ψιλό και λίγο ελαιόλαδο.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!